Reklama

17. 1. 2017  |  Zpravodajství  |  Autor: redakce

Tesco: plýtvání s potravinami je vážný celosvětový problém

Asi třetina potravin na světě je vyprodukována zbytečně. Oproti tomu jeden z devíti lidí na světě chodí spát hladový. To není dobré. Tesco tento problém vnímá a má o jeho řešení zájem.

Vedení řetězce se zavázalo, že do roku 2017 nebude plýtváno žádnými přebytky potravin, které vzniknou během provozu. Do roku 2020 bude Tesco rozdávat přebytečné potraviny ze všech středoevropských obchodů.

Aby tohoto cíle dosáhli, probíhají systémové změny, které řetězci umožní lepší detekci míst, ve kterých dochází k plýtvání a tedy přehodnocení nakládání s odpady v obchodech.

Cíl udržitelného rozvoje 12

OSN má 17 cílů trvale udržitelného rozvoje (SDGs). Cílem 3 z SDG 12 je snížit množství potravinového odpadu na jednoho obyvatele o polovinu na maloobchodní a spotřebitelské úrovni. Do roku 2030 pak snížit ztráty potravin během výrobní a dodavatelské fáze.

%pst%

Generální ředitel Tesca, Dave Lewis, který předsedá koalici Champion (spojení vedení vlád, obchodu, výzkumu a občanské společnosti) proto vyzývá celé potravinářské odvětí, aby:

  • se zavázalo omezit plýtvání s potravinami a stanovilo cíle a jasné lhůty k redistribuci přebytečných potravin ve vlastním ...

 

Pro přečtení celého obsahu musíte být součástí našeho předplatného

za 2490 Kč získáte přístup ke všem článkům na Prumyslovaekologie.cz na 1 rok

PARTNEŘI

ISSN 2570-9372