25. 5. 2016  |  Zpravodajství  |  Autor: Veolia

Společné prohlášení zástupců SUEZ a Veolia k textu: Výzva ČAOH: Omezme skládkování...

K vystupování pana Havelky v médiích patří, že rozdílné názory obratem přijme za vlastní a vyhlásí, že on už si to vlastně myslí dávno. Novým příkladem je prohlášení ze dne 19. 5. 2016 pod názvem Výzva ČAOH: Omezme skládkování a pojďme stanovit do zákona evropské recyklační cíle, že se další odpadové společnosti přidaly na jeho názorovou stranu.

Společnosti Veolia a SUEZ (nikoli „seuz“, pane Havelko) se jako nečlenové ČAOH velmi ostře ohrazují vůči tomu, aby byly spojovány se lživými názory pana Havelky.

Společnosti Veolia i SUEZ již více než 3 roky naprosto jasně prostřednictvím svých stálých zastoupení v Bruselu a prostřednictvím evropské odpadářské asociace FEAD aktivně přispívají k tvorbě uceleného balíčku oběhového hospodářství a k podpoře ambiciózních recyklačních cílů.

K výrokům předsedy ČAOH Petra Havelky ve zmíněném textu a v dalších z posledních měsíců se vyjadřují takto:

Zdeněk Horsák, SUEZ, generální ředitel SITA CZ:

Pan Havelka je ostudou ČAOH, kde mimo několika ryze skládkových firem, které mají jediný cíl, zakonzervovat současný nevyhovující stav, je mnoho profesionálních firem z oblasti nakládání s odpady.

Musím přiznat, že za více než 25 let mé odborné praxe v branži jsem nezažil takové názorové eskapády vrcholového činitele a ubohou úroveň znalosti odpadového hospodářství, především v oblasti technologií, míry recyklace či ekonomických souvislostí, jakou můžeme pozorovat u předsedy ČAOH.

Jiří Čenský, Veolia, technický ředitel Veolia Vedlejší produkty ČR:

Dozvídáme se, že výkonný ředitel ČAOH je pro recyklaci. Pak ale nechápu, proč ve svých výhradách (pardon, ve výhradách ČAOH) bojuje při projednávání návrhu nového zákona o odpadech proti snaze omezit skládkování.

Právě skládkování recyklaci dnes výrazně ekonomicky brzdí a prakticky další rozvoj znemožňuje. ...

Pro přečtení celého obsahu musíte být součástí našeho předplatného

za 2490 Kč získáte přístup ke všem článkům na Prumyslovaekologie.cz na 1 rok

PARTNEŘI