Reklama

8. 9. 2016  |  Zpravodajství  |  Autor: (roj)

Londýnské restaurace nechtějí recyklovat polystyrenové obaly

Někteří londýnští šéfkuchaři žádají zakázat používání polystyrenových obalů v hlavním městě. Důvodem mají být environmentální a zdravotní důsledky.

Šéfkuchaři v dopise adresovaném starostovi Londýna tvrdí, že rozšířené používání polystyrénových obalů přispívá "k mizerné míře recyklace, čehož důkazem jsou kopy polystyrenového odpadu hromadícího se se v restauracích a na ulicích." Experti na jídlo také vyjadřují obavy ze škodlivého dopadu tohoto ne přírodně rozložitelného materiálu na životní prostředí.

Iniciátoři zákazu se mohli inspirovat podobným legislativním opatřením v některých amerických městech, naposledy v San Franciscu, kde se již nemohou používat mnohé polystyrenové výrobky včetně potravinových obalů, sklenic na kávu a obalů na maso a ryby. Dodavatelé a restaurace ve Velké Británii iv zbytku Evropy prý stále více používají recyklovatelné alternativy, zejména materiály z tvrzené lepenky.

Zástupci gastroobalového odvětví většinu tvrzení odmítají. "Je škoda, že tito skvělí šéfkuchaři se soustředili na jediný materiál, který je 100% bezpečný, efektivní z hlediska zdrojů a vyznačuje se vynikajícími funkčními ...

 

Pro přečtení celého obsahu musíte být součástí našeho předplatného

za 2490 Kč získáte přístup ke všem článkům na Prumyslovaekologie.cz na 1 rok

PARTNEŘI

ISSN 2570-9372