1/2021

Výroba potravin 2022

Datum konání: Dec. 1, 2021, 9 a.m.
Místo konání: Praha/On-line

| zdroj: Verlag Dashöfer0

bread-gedb32a300_640.jpg
zdroj: pixabay
Datum konání: Dec. 1, 2021, 9 a.m.
Místo konání: Praha/On-line

Potkejte se konečně naživo s kolegy z branže, a to na prosincové konferenci Výroba potravin 2022. Otevřeme tři odborné bloky, v nichž můžete diskutovat na legislativou, kvalitou a udržitelností výroby potravin.

Čeká Vás řada jedinečných přednášek. První část se bude tradičně věnovat novinkám v potravinářské legislativě a činnosti dozorových orgánů. Zabrousíme také do problematiky známek kvality.

Jsou spotřebitelské testy potravin (ne)přítelem výrobců? Na tuto otázku se pokusíme najít odpověď ve druhém bloku.

Uběhl rok od zveřejnění Zelené dohody pro Evropy. Co se pro změnilo na poli udržitelnosti potravin?

Program akce:

Blok I – Kvalita a legislativa potravin

  • Novinky v potravinářské legislativě David Zima (Ministerstvo zemědělství ČR)
  • Aktuální trendy v označování potravin a nejčastější chyby z pohledu Státní zemědělské a potravinářské inspekce Simona Mrkvicová (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)
  • Značky kvality na tuzemském trhu a jejich obsah Dana Gabrovská, Ph.D. (Potravinářská komora ČR)
  • Značky kvality a jejich význam pro obchodníky Pavel Mikoška, Ph.D. (Ahold Czech Republic)

Blok II – Potraviny jako spotřebitelské výrobky a testování jejich kvality v médiích

  • Testování potravin ve spotřebitelské organizaci dTest Jan Maryška (dTest)
  • Kvalita potravin z pohledu spotřebitelské organizace Libor Dupal (Sdružení českých spotřebitelů)
  • Provádění spotřebitelských testů z pohledu senzorické laboratoře Dr. Ing. Zdeňka Panovská (Vysoká škola chemicko-technologická v Praze)
  • Státní zemědělská a potravinářská inspekce a podněty spotřebitelů Jindřich Pokora (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)

Blok III – Udržitelnost ve výrobě potravin

  • Strategie Od zemědělce ke spotřebiteli pohledem zvenčí Petr Ježek (Embassy of the Czech Republic to the USA)
  • Principy cirkulární ekonomiky v agropotravinářství Soňa Jonášová (Institut Cirkulární Ekonomiky)
  • Enviromentální dopady obalových materiálů Ing. Vladimír Kočí, Ph.D. MBA (Vysoká škola chemicko-technologická v Praze)
  • Udržitelnost v obchodě vyžaduje komplexní přístup Petr Baudyš (Penny Market)

Více informací získáte klepnutím na na tento odkaz.

Komentáře

  1. Tento článek zatím ještě nikdo neokomentoval.

Okomentovat

Partneři

Satturn
AB Plast
Partner - SOVAK
EAGB
Faircare
Inisoft
Xylem
Seven energy
Energotrans
United Energy
SPVEZ
Povodí Vltavy
Ecobat
Veolia
Ekowatt
AKU-BAT
Wasten
Solární asociace
Sensoneo