Rimini
VŠCHT

Tisková zpráva k projektu ENHANCE

CENIA, česká informační agentura životního prostředí vydala tiskovou zprávu o aktivitách projektu ENHANCE: EMAS as a Nest to Nurture the Circular Economy, který v České republice realizuje.

Tisková zpráva k projektu ENHANCE

pixabay.com

• Aktuality
  • 04.07.2018
  • TZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí

Důvodem pro účast v projektu je malý počet podniků se zavedeným EMAS, nedostatek podpory programu ze strany veřejných orgánů a nízké povědomí veřejnosti o tomto dobrovolném nástroji ochrany životního prostředí.

Hlavními cíli projektu je nastavit systém výhod a úlev, který by organizacím s EMAS umožnil lépe využít jejich environmentálně odpovědný přístup, a odstranit bariéry, které brání většímu rozšíření a celkovému zájmu o EMAS.

Projekt je zaměřen na vytvoření systému regulatorních úlev pro podniky, které mají zaveden EMAS, a to prostřednictvím sdílení nejlepší praxe ostatních partnerských států projektu, kde je EMAS osvědčeným nástrojem.

Hlavním výstupem bude Národní akční plánu pro EMAS včetně základních programových dokumentů, struktury jeho řízení, plánů aktivit a zdrojů pro jeho realizaci. Projekt je financován z programu Interreg Europe a spolufinancován ze státního rozpočtu ČR.

Více o projektu zde.

ECHA zahájila cílenou konzultaci k návrhu harmonizované klasifikace a označování

Cílená konzultace se týká chemické látky hexyl 2-(1-(diethylaminohydroxyphenyl)methanoyl)benzoate; hexyl 2-[4-(diethylamino)-2-hydroxybenzoyl]benzoate.

Nepřehlédněte: Vychází číslo 9/2018 časopisu Sovak

Titulní strana představuje Novou vodní linku ÚČOV Praha a projektu je věnováno několik článků uvnitř čísla 9/2018 časopisu Sovak. V úvodním textu Ing. Jiří Rosický shrnul historii odkanalizování lidských sídlišť a zaměřil se na první technická opatření týkající se odvádění odpadních vod v Praze.

Jak bojovat se skládkováním odpadu? Británie sází na jeho energetické využívání

Společnost Suez plánuje ve Velké Británii postavit další zařízení pro energetické využití odpadu (ZEVO). Tento krok je v souladu s vývojem přístupu ke zpracování odpadu v zemi. Počet skládek v zemi v posledních letech rapidně klesá a počet zařízení na spalování odpadu naopak roste. V roce 2017 bylo ve Velké Británii na energii přeměněno 39,1 % reziduálního odpadu.